Tour d’architectuur

Tour d’architectuur

Tour d’Architectuur

 

Deelnemen aan één webinar (live of on-demand terugkijken) kost €89,- exclusief btw per organisatie. Voor hetzelfde bedrag doet u met meerdere collega’s mee. Schrijft u zich in voor alle uitzendingen in deze serie, dan ontvangt u 15% korting. Meer informatie over deze Tour, klik hier en laat uw vraag en emailadres achter. Direct inschrijven voor één of meerdere Webinars, klik hier en u wordt direct doorgezet naar ons Webinar-platform van OnlineSeminar.

 

De webinars worden onder andere gepresenteerd door Gert Florijn en Eelco Rommes, beide zeer ervaren architecten bij M&I/Partners.

Met deze webinars richten we ons op organisaties die nog meer willen halen uit hun architecten, op organisaties die overwegen een architect in dienst te nemen en op organisaties die nog onvoldoende de toegevoegde waarde van werken onder architectuur in het IT-landschap zien. IT managers, CIO’s, MT-leden met Informatievoorziening in hun portefeuille en andere in ICT-architectuur geïnteresseerden nodigen we van harte uit om deel te nemen. Architecten zijn natuurlijk ook van harte welkom.

 

De eerste sessies op 15 februari en 15 maart hebben ondertussen plaatsgevonden. Klik hier om het webinar van 15 februari GRATIS te bekijken. Deelname aan de Webinars 2 tot en met 6 kost €89,-  per webinar, exclusief BTW. De webinars zijn zowel live als on-demand bij te wonen. Het is daardoor niet erg wanneer u live sessies hebt gemist. In één uur tijd bent u volledig ‘up to speed’ op de verschillende thema’s.

Inschrijven kan per Webinar.  Om in te schrijven voor één of meerdere Webinar(s), klik hier!

 

Akkadeemi maakt voor haar Webinars gebruik van het platform van OnlineSeminar. Wanneer u zich wilt inschrijven voor een Webinar vragen we om een korte registratie.

 

Architectuur is vaak kostbaar gedoe. Het sluit onvoldoende aan bij de praktijk, is niet begrepen, en wordt niet gedragen. Veel organisaties kunnen prima zonder architecten en de architecturen die ze maken.

 

Dat is jammer, want architectuur kan wel degelijk veel waarde toevoegen bij het begrijpen en veranderen van de informatievoorziening. Daarbij zijn uitgebreide methoden niet doorslaggevend, maar wel een aantal uitgangspunten die architecten effectiever maken en architecturen succesvoller. Deze uitgangspunten gaan over thema’s als overzicht, communicatie, denkstijlen en bewegen.

In deze Tour d’Architectuur gaan we in op deze thema’s. In een serie interactieve sessies bespreken diverse adviseurs van M&I/Partners hun visie op en ervaring met relevante architectuuronderwerpen. In elke sessie tonen we diverse voorbeelden.

 

15 februari sessie 1: Introductie effectieve architectuur

In deze eerste sessie geven we een overzicht. Waar hebben we het over als we over architectuur spreken? Waarom gaat het vaak niet goed? Wat maakt architecten en architecturen wel effectief? We geven voorbeelden van concrete do’s en don’ts. Gratis terugkijken: klik hier.

 

15 maart sessie 2: Van nu naar straks

Bij een architectuur hoort een realistisch pad van het nu naar de toekomst. Realisme is gebaseerd op een goed zicht op de uitgangssituatie rond ICT (het nu) en een reëel beeld van de implementatie- en veranderkracht van de organisatie. Hoe krijgen we dat overzicht en dat beeld?

 

19 april sessie 3: Governance

Een architectuur op zich is niets meer dan een visie. Architectuur wordt pas effectief als de organisatie – en de mensen daarin – er iets mee kunnen en willen. Dat geldt voor het bestuur, maar uiteindelijk ook voor de werkvloer. Als de relevante partijen echt aan boord zijn kan de besturing worden ingericht en de verandering ook slagen.

 

10 mei sessie 4: Communiceren

Om een architectuur gedragen te laten zijn moeten de mensen die er iets mee moeten het kunnen begrijpen. Architectuur moet vastgelegd worden in een toegankelijke vorm en spreekt mensen aan in hun eigen taal. We gaan in op verschillende technieken die hierbij kunnen helpen.

 

14 juni sessie 5: Referentiearchitecturen

Architectuur moet het specifieke van de organisatie en de bijbehorende informatievoorziening erkennen en adresseren. In het herkennen en erkennen van het verschil tussen ogenschijnlijk vergelijkbare organisaties zit de echte problematiek en de kans. Dat geeft bovendien richting aan het gebruik van “standaard” referentiearchitecturen.

 

13 september sessie 6: Ketens

Effectieve architecturen voor ketens zijn moeilijk. Er zijn meerdere partijen betrokken met hun eigen doelen en belangen, en hun eigen cultuur. Besturing goed inregelen is vaak lastig omdat iedereen mee moet bewegen. We bespreken een aantal tactieken die hierbij kunnen helpen.

Twitter Feed
  • Robotica: steeds meer toepassingen! Studenten presenteren drone voor gezondheidszorg in MMC https://t.co/h1cP2X87iV

    1 jaar geleden
  • Met data meer, sneller en 'to the point' leren! 'Big data helpen arts bij behandeladvies' https://t.co/TQTl3okQ99 via @Skipr

    1 jaar geleden
  • RT @zorg_innoveren: Gelle Klein Ikkink, directeur Innovatie en Zorgvernieuwing bij VWS, vertelt wat hij heeft opgestoken van zijn bezoek aa…

    2 jaar' geleden